Skip to main content
Zomer 69

1969

Veel mensen krijgen bij het horen van dat jaartal al automatisch beelden in hun hoofd.

Is het niet van een man die een trapje af springt en op de maan landt, dan misschien van een op een vogel gelijkend supersonisch vliegtuig, de Concorde, dat zijn eerste vlucht maakt.

Muziekliefhebbers zien zich meteen liggen tussen de andere 400.000 bezoekers van het legendarische Woodstockfestival. Kijken naar de première van de rockopera Tommy of horen zich weer meezingen met  ‘De Troubadour’  van onze eigen Lenny Kuhr, die toen het songfestival won.

Bert en Ernie maken in ’69 hun debuut, John en Yoko slapen een week in het Amstelhotel en…………… de Boschwegse Toneelgroep wordt opgericht!

Maar waar er in totaal maar 6 maanlandingen waren en het veertig jaar geleden is dat de maan werd bezocht, de Concorde in 2003 zijn laatste vlucht beleefde, de hippies eind jaren ’70 brave burgers werden en John Lennon’s lot in 1980 werd bezegeld……… leeft de Boschwegse Toneelgroep als nooit tevoren.

Na talloze mooie producties is het na 50 jaar tijd om te jubileren en te vieren. Met de jubileumproductie gaan ze terug naar 1969. In de zomer van dat jaar zouden ze beginnen en vandaar de titel  “Zommer ’69 ‘

De bezoekers worden meegenomen naar dat legendarische jaar en beleven dat samen op een heuse camping. De geuren, kleuren en geluiden van dat bijzondere jaar zullen de campinggasten doen terugverlangen naar toen en hen vullen met gevoelens van nostalgie, melancholie en herkenning.

ZOMMER ’69; wènne zommer waar dè!

Facebook

Volg ons traject van de voorstelling op de voet door ons te liken op Facebook!

Media

Contact

Zijn er vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@boschwegsetoneelgroep.nl.

Contact

Boschwegse Toneelgroep
Dr. Ariënsstraat 11
5481 BW Schijndel
T: 06-28570159
E: boschwegsetoneelgroep@gmail.com

KVK: 40218892