Skip to main content

De Boschwegse Toneelgroep:

Over ons

De Boschwegse Toneelgroep uit Schijndel bestaat uit een groep gezellige en gedreven amateurspelers die met veel toewijding en plezier elk jaar een toneelvoorstelling maakt.

Geschiedenis

De Boschwegse Toneelgroep is opgericht in 1969. Bij de gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de parochie Boschweg werd een revue opgevoerd om het parochiefeest op te luisteren. Dit was zo’n succes dat besloten werd om een toneelgroep op te richten. Op 30 juni 1969 werd aldus de Boschwegse Toneelgroep opgericht. De speellocatie werd het parochiehuis, wat ook als repetitieruimte gebruikt werd. Er werd 2 keer per jaar, in november en maart, een productie opgevoerd. Na een aantal jaren werden ook eenakters ingestudeerd om hiermee “de boer op te gaan”.

Zodoende konden ook de mensen van het Lidwina, Bekkershuis, Mariaoord in Rosmalen en Hervenhof in Den Bosch genieten van de spelers van de Boschwegse Toneelgroep. In 1977 werd besloten om een jeugdafdeling op te richten om zo ook nieuwe leden te kunnen krijgen in de toekomst voor de senioren. Op een gegeven moment telde deze jeugdgroep zelfs zo’n 33 leden. Maar het vele werk wat dit met zich mee bracht, ging ten koste van het seniorentoneel en hierdoor werd na ongeveer 10 jaar gestopt met de jeugdafdeling.

Werden in de eerste jaren vele zware stukken met een boodschap gebracht, na een enquête onder het publiek werd geconstateerd dat de mensen liever wilden lachen zodat vanaf toen meer humoristische stukken werden opgevoerd. Een dieptepunt van de vereniging was het afbranden van het parochiehuis op 3 februari 1988, dat immers het onderkomen van de vereniging was. Vanaf toen werd de Kajuit in gebruik genomen als repetitieruimte en de aanvankelijke vrees voor het City Theater gaf de groep zelfs nieuwe impulsen. De grote zaal en het grotere podium zorgde ervoor dat groots opgezette producties opgevoerd konden worden. Met veel succes werden dan ook grote producties als: De Jantjes, Ronde Ka, De Twee Wezen, Revue Bekek ’t Mar, Hadjememaar, Lang en Gelukkig, Moord in de Kerststal en Omhoog die Stok opgevoerd. De vereniging is steeds bezig om een vernieuwend, kwalitatief, uitdagend en wisselend repertoire op de planken te brengen.

Over de Boschwegse Toneelgroep

De Boschwegse Toneelgroep staat garant voor kwaliteit waarbij we verrassend en vernieuwend durven te zijn. Wij zijn een toneelvereniging met een lange traditie en die jaarlijks met een productie komt.

Naast de amateurspelers zijn er in ons team vele enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgen dat de toneelvoorstellingen een succes worden. Samen genieten wij als de Boschwegse Toneelgroep al jaren van het maken van de voorstellingen en hopen we ons publiek iederee keer te verrassen en te vermaken.

Media

Contact

Boschwegse Toneelgroep
Dr. Ariënsstraat 11
5481 BW Schijndel
T: 06-28570159
E: boschwegsetoneelgroep@gmail.com

KVK: 40218892